Kirjaudu sisään

Kenelle palvelu sopii? 

 • Sijoittajalle, joka haluaa olla mukana suomalaisten yritysten kasvussa.
 • Sijoittajalle, joka hakee tasaista korkotuottoa.

 

Miten palvelu toimii?

 • Kohdeyritykset ovat ammattimaisesti luokiteltuja ja analysoituja.
 • Sijoittajalla on käytössään Nousu Capitalin edistyksellinen luottoluokitus yrityksen luottoriskin arvioinnille ja vertailulle.
 • Sijoittaja voi valita Nousu Capitalin valintakriteerit täyttäneistä yhtiöistä itselleen sopivat sijoituskohteet.
 • Sijoittaja päättää itse, millä summalla haluaa sijoittaa ja tarjoaa lainaa tarvitsevalle yritykselle korkotasoa. Yritys voi hyväksyä sijoittajan tarjoaman korkotason tarjouskaupan ehtojen mukaisesti. 
 • Varojen hallinta hoidetaan turvallisesti suomalaisen pankin asiakasvaratilin kautta.
 • Nousu Capital hoitaa kaiken luoton- ja sijoituksenhallinnan, lainanottajayritysten ennusteiden seurannan sekä lisäksi tarvittaessa perintäpalvelut.

 

Mitä palvelun käyttäminen maksaa ja kuinka pääsen alkuun?

 • Avajaistarjouksena sijoituksista ei peritä kuluja vuoden 2018  loppuun saakka. Vuoden 2019 alusta talletuksesta markkinapaikan tilille veloitetaan 1 %:n siirtomaksu, maksimissaan 100 euroa.
 • Minimisumma sijoitukselle on 100 euroa. Maksimisummaa ei ole. Yksi sijoittaja ei kuitenkaan voi merkitä yli 50% yhden yrityksen lainasummasta. 
 • Pääset alkuun rekisteröitymällä markkinapaikalle. Valittuasi kohdeyrityksen, tee yritykselle korkotarjous ja siirrä haluamasi summa markkinapaikan tilillesi. 

Nousu Capitalin edistyksellinen luottoluokitus

Nousuluokitus on uusi, erityisesti PK-yritysten rahoitusta varten kehitetty luottoluokitus. Nousuluokitus perustuu taloudellisten lukujen arvioon ja laadullisten tekijöiden arvioon yrityksen takaisinmaksukyvystä. 

 

Nousuluokituksessa otetaan huomioon luokiteltavan yrityksen toimiala, toiminnan toteutuneet vuodet, mahdollinen järjestettävä lisärahoitus, toiminnan ennusteet, yrityksen johto ja toimintaympäristö. Nousun luottoluokittelu huomioi siis myös yrityksen rahoituksen myötä muuttuneet tunnusluvut. 

 

Nousu Capitalin luottoluokitus antaa tilinpäätöstietojen perusteella tilastollisen arvion PK-yrityksen riskistä joutua maksukyvyttömäksi 1-3 vuoden tähtäyksellä. Mallin havaintoaineistossa oli noin 12 000 yritystä. Malli ennakoi erittäin hyvin yritysten mahdollisia rahoitusvaikeuksia.

Nousuluokittelun erottukyky on hyvä. Laskennan ulkopuolisessa testiaineistossa 1-3 vuoden tähtäyksellä malli luokittelee valitulla kriittisellä todennäköisyydellä oikein 86.2 % kaikista yrityksistä (toimivista ja konkurssin tehneistä yrityksistä) ja kaikista konkurssiyrityksistä 89.1 %.

Perinteiset luottoluokitusmallit toimivat yleensä hyvin yhden vuoden tähtäyksellä, mutta niiden kyky ennakoida maksukyvyttömyyttä heikkenee olennaisesti, kun tähtäyksen pituutta nostetaan. 

 

Nousu Capitalin luottoluokituksen kehittämisessä on varmistettu sekä tieteellinen että käytännöllinen toimivuus.  Luottoluokituksen ovat kehittäneet professori Erkki K. Laitinen ja professori Teija Laitinen Vaasan yliopistosta yhteistyössä Nousu Capitalin asiantuntijoiden kanssa. Erkki K. ja Teija Laitinen ovat kansainvälisesti arvostettuja laskentatoimen tutkijoita ja heillä on kymmenien vuosien kokemus yrityksen riskiä mittaavien erilaisten tilastollisten mallien kehittämisessä. Nousu Capitalin  asiantuntijoilla on kymmenien vuosien kokemus yritysrahoituksesta. 

 

Jäikö sinulle kysyttävää? 

Katso linkin takaa palvelustamme eniten kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia niihin.

Palvelu avattu. Rekisteröidy sijoittajaksi.