Kirjaudu sisään

Case: Rekka Group sai merkittävän kasvurahoituksen

Nousu Capital ja Rekka Groupin rahoituskierros

Rekka Group tarjoaa kuljetuspalveluita suomalaisille ja kansainvälisille metsä-, energia-, rakennus-, lääke- sekä elintarviketeollisuusyrityksille. Vaaralliset kemikaalit sekä jauhemaiset ja rakeiset teollisuuden raaka-aineet hoidetaan ammattilaisten toimesta painesäiliö- ja nestekuljetuksina - turvallisesti ja ympäristöystävällisesti. Rekka Group sijaitsee Jyväskylässä ja sitä luotsaa tuore toimitusjohtaja Suvi Widgrén. Haastattelimme Suvia rahoitusprojektista, jonka Rekka Group toteutti yhdessä Nousu Capitalin kanssa. 

Mihin tarvitsitte lisärahoitusta?

Haemme voimakasta kasvua ja kasvu tarvitsee aina investointeja eli meillä oli tarvetta käyttöpääomalainalle. Tarve konkretisoitui äkillisesti keväällä, kun polttoaineiden hinnat nousivat pilviin. Tarvitsimme rahoitusta kasvun lisäksi helpottamaan kassaa vaikeassa tilanteessa. Samalla tarkastelimme tilannetta pidemmälle tulevaisuuteen kasvutavoitteet huomioiden.

Kuinka löysitte kumppaniksenne Nousu Capitalin?

Tässä kävikin pieni onnenkantamoinen, eli meihin oltiin yhteydessä juuri oikeaan aikaan. Emme lähtökohtaisesti kaivanneet konsultointia – sitä tällä alalla ehkä vähän jopa karsastetaan; konsultit aiheuttavat jopa ”epäilyttäviä tunteita”. Tarvitsimme konkretiaa, eli rahoitusta. Nousu Capitalin palvelut natsasivat täysin tarpeisiimme. Konsultaatio kuului pakettiin, mutta rahoituksen hankinta oli ratkaiseva elementti kumppanin valinnassa. Tässä projektissa hinnoittelu oli myös yrittäjäystävällinen, se perustui onnistumiseen. 

Missä koitte saavanne eniten apua?

Epävarma maailmantilanne, sota ja sen hetkiset polttoaineiden hinnat herättivät meidät toimimaan jo ennen kuin Nousu Capital otti meihin yhteyttä. Koimme kuitenkin, että oma pankkimme käänsi meille selkänsä tilanteessa, jossa yrittäjä olisi tarvinnut tukea. Pankissa asia nähtiin jotenkin vaikeana ja sille lähinnä voivoteltiin. Nousu Capital lähti ripeästi ratkomaan asioita kanssamme. 

Tässä projektissa meillä oli koko ajan tunne, että tiesimme missä mennään ja mitä seuraavaksi tapahtuu. Koimme, että meistä välitetään ja että tunnelin päässä todellakin on valoa. Projektin aikana vastaan tulleisiin pulmiin haettiin ratkaisuja, eikä hidasteisiin jääty kieriskelemään.

Nousu Capitalilla on laajat verkostot ja hyvät suhteet pankkimaailmassa. Nousu Capitalin tiimi osasi puhua juuri oikeaa kieltä rahoittajille. Me tunnemme oman alamme ja firmamme, mutta kumppanillamme on taas sellaista substanssiosaamista rahoituskuvioista, jota meillä ei ole. Nousu Capitalin toimitusjohtaja Seppo Kankaanpää tiimeineen otti vastuuta yrittäjän tuskasta. Emme olisi itse esimerkiksi tajunneet lähteä kysymään rahoitusvaihtoehtoja eri kaupungin pankeilta. Rattaat pidettiin sitkeästi pyörimässä myös lomakaudella Finnveran suuntaan.

Toiminta oli koko ajan ketterää ja nopeaa. Prosessi lähti heti käyntiin ja kävimme yhdessä viikoittain läpi, missä mennään. Aikaa meni reilut kolme kuukautta rahoituksen saamiseen. Töitä tehtiin lomallakin. Kun on kassatarve, niin kassa ei lomaile. 


Kuvat: Rekka Group

Miten yhteistyö on alkanut sujua rahoittajan kanssa? 

Yhteistyö uuden pankin kanssa on lähtenyt sujuvasti käyntiin. Lappeenrannassa sijaitsevan pankissa on jalat maassa olevia henkilöitä sekä ketterää, ratkaisukeskeistä toimintaa. Luottamus heihin syntyi heti alkuaskeleista. Pankin asiantuntijat halusivat tutustua yritykseemme ja he kehittivät yhdessä uusia, erilaisia ratkaisuja meille. Esimerkkinä se, kuinka rahoitusta kannattaa nostaa osissa. 

Paljonko projekti teetti työtä? 

Yllätyimme positiivisesti siitä, kuinka vähän meidän tarvitsi itse tehdä asioista. Seppo Kankaanpää sukelsi yritykseen ja haastatteli tarpeistamme. Laskelmien tekemisessä meitä tarvittiin tietysti myös. Jos yritys ei tällaisessa paikassa ole valmis avoimeen vuoropuheluun ja kaiken tiedon jakamiseen kumppanin kanssa, ei hommasta tule mitään. Ei Nousu Capitalkaan mikään taikuri ole.

Maalasimme yhdessä tulevaisuutta kasvulle seuraavan kuuden vuoden osalta, sekä teimme taselaskelmat, budjetit ja ennusteet. Saimme tässä projektissa hoidettua monta kärpästä yhdellä iskulla. Seppo kokosi materiaalit kasaan, jotta pystyimme lähestymään pankkeja. Nousu Capitalin aktiivinen ja ammattitaitoinen toiminta avasi nopeasti ovia rahoittajille.

Jälkiviisaana voisikin neuvoa muita, että tee rahoitussuunnitelmat ja hae rahoitusta ennen kuin tilanne iskee päälle. Kuten olemme nyt nähneet, talouselämässä, raaka-aineiden ja polttoaineiden hinnoissa jne. voi sattua arvaamattomia heilahduksia näinä aikoina. Opimme myös, että kun löytyy oikeat ihmiset, asioita vain alkaa tapahtua. En usko, että olisimme löytäneet rahoitusta omin voimin näin nopeasti. Meillä ei ollut aiempaa kokemusta tällaisista palveluista. 

Turvasimme kassamme ja tulevan kasvumme tämän projektin ansiosta. Avoin ja välittävä asiakassuhde on jatkunut myös rahoituksen saamisen jälkeen. Sekä Nousu Capitalilla että uudessa pankissa on lämminhenkisiä, inhimillisiä ja osaavia ihmisiä, joiden kanssa on helppo pohtia asioita. Nousu Capital on auttanut myös rahoitusasioiden jälkihoidossa ja -laskelmissa. 

Kysy lisää: 

Seppo Kankaanpää
Toimitusjohtaja, Nousu Capital
+358 40 7557 959
seppo.kankaanpaa@nousucapital.fiSuvi Widgrén
Toimitusjohtaja, Rekka Group
suvi.widgren(at)rekkagroup.fi


Vastuullinen rahoitus - yrityksen kasvun haaste?

Vastuullisuus on päivän sana yritystoiminnassa niin kuin monessa muussakin asiassa. Yritysrahoituksessakin se on noussut ykkösteemaksi. Suurten pankki- ja...

Tarvitaan monipuolisempaa yritysrahoitusta

Kevään 2023 Pk-yritysbarometrin tulokset osoittavat, että vähitellen monipuolistumassa ollut yritysrahoitus on kokenut takaiskun. Pk-yritykset joutuvat turvautumaan...

Yrityskaupan rahoitus on vaikea taiteenlaji

Moni hyvä idea jää ilman rahoitusta ja idea ei sen takia johda mihinkään. Monen pk-yrityksen yrityskauppa...

Suomalaiset yritykset ansaitsevat parempaa rahoitusta

Suomalaisten yritysten rahoitus on vahvasti pankkisidonnaista. Pankkien myönteiset luottopäätökset ovat olleet monelle yritykselle kasvun edellytys. Negatiiviset...

Haetko rahoitusta oikein?

Noin viidennes pk-yrityksistä aikoo hakea ulkopuolista rahoitusta tuoreen Pk-yritysbarometrin mukaan. Osa jättää hakematta rahoitusta, koska on...

Saako budjetilla rahoitusta?

Törmäämme usein yritysasiakkaidemme kanssa siihen, että rahoitusta haetaan budjetin avulla. Oikeampi työkalu olisi kuitenkin liiketoiminnan ennuste.  Budjetti on mahdollisimman...

Hyödynnä tuore tilinpäätös rahoituksen järjestämisessä

Nyt on oikea hetki aloittaa yrityksen rahoituksen suunnittelu. Paras hetki hakea rahoitusta on se hetki, kun...

Oikea rahoitus oikeaan tarpeeseen

Suomalaisten yritysten yleisin rahoitusmuoto on velkakirjalaina. Hyvänä kakkosena tulevat tililimiitti ja pronssisijalle pääsevät kohdevakuudelliset rahoitukset. Kun yrityksiltä...

Pk-yritys - varmista rahoituksen saatavuus nyt

Pk-yritysten tilanne näyttää tällä hetkellä vielä aika hyvältä. Kauppa käy, eikä kasvava inflaatio näy ratkaisevasti kustannustason...

Nousu Capital keskittyy rahoituksen neuvonantopalveluihin ja luopuu joukkorahoituspalveluista

Nousu Capital keskittyy jatkossa yritysrahoituksen asiantuntijapalveluihin ja luopuu lainamuotoisen joukkorahoittamisen välittämisestä. Suljemme sijoittajien ja rahoitusta hakevien yritysten...

Yritysrahoituksen asiantuntijapalvelut. Ota yhteyttä.